Ervaringen deelnemers taal- en interactievaardigheden Oog voor Interactie

Hieronder twee deelnemers die graag hun ervaringen vertellen over het volgen van de training Oog voor Interactie. Ze werken allebei bij kinderopvangorganisatie Berend Botje.

foto werkboek boek BSOAnita Bakker zegt:
“Een paar dagen voor mijn vakantie werd ik gebeld met de vraag om aan deze training deel te nemen, hartstikke leuk! Op de dag zelf valt het dan toch even tegen, na een lange werkdag een training volgen tot 22.00 uur en dan ook nog een half uur naar huis moeten rijden. Opdrachten mee krijgen die best lastig zijn uit te voeren, wanneer je overal en nergens invalwerk doet.
Maar op dit alles ben ik zeer snel terug gekomen! Ik heb juist geen enkele avond gedacht; ‘daar gaan we weer’ of ‘wat duurt de avond lang’.
Joyce leidt de avond op een afwisselende en inspirerende manier. Het feit dat zij uit het werkveld zelf komt, vind ik absoluut een plus punt. Zij weet hierdoor wat wij tegen kunnen komen, waar we tegen aan kunnen lopen en hoe wij de opdrachten kunnen uitvoeren in het werkveld. Dat is erg fijn. Door deze training wordt je je bewust van je eigen handelen, maar ook van de werkwijze van collega’s. Het lijkt mij een mooie training om als standaard training te doen voor elke pm’er in dit werkveld!”

Fanny Boes laat weten:
“Waarom zou je de training Oog voor Interactie volgen? Momenteel volg ik de training zelf. Het is een ontzettend leuke cursus waarbij je verschillende interactievaardigheden leert zoals:
– sensitieve responsiviteit (kinderen emotioneel veilig te laten voelen)
– respect voor de autonomie (kinderen zelfvertrouwen geven)
– structuur bieden en positief leidinggeven
– praten en uitleggen
– ontwikkelingsstimulering
– begeleiden van interacties tussen kinderen

Met collega’s ga je verschillende filmpjes bekijken en je gaat ook jezelf vastleggen op camera. Het is spannend maar ook ontzettend leerzaam om jezelf terug te zien op video. Je leert feedback geven en leert verschillende taalvaardigheden waarbij je normaal niet bij stil staat. De informatie die je krijgt, de positieve vibe die de coach overbrengt op je opdrachten te doen en door enthousiasme van de andere cursisten maakt deze cursus heel leerzaam en aantrekkelijk. Ik zou de cursus echt aan iedereen aanraden!” 

Leuk artikel? Deel het!

Wil je op de hoogte blijven?