JB Expertise heeft een stagiaire! Welkom Berit!

Een nieuwe stap in het ondernemerschap. JB Expertise heeft sinds deze week een stagiaire. Haar naam is Berit en zij stelt zich hieronder graag aan je voor!

Daar ben ik dan…
,,Juf Berit begrijpt mij!’’, kreeg de leiding van de buitenschoolse opvang waar ik werk ooit teruggekoppeld van ouders. Een enorm compliment. De kracht van het stimuleren van ontwikkeling zit vaker in het luisteren naar het kind, dan in alleen pogingen het kind iets bij te brengen. Daar wil ik graag iets mee doen en daar ben ik dan, de eerste officiële stagiaire van JB Expertise.

Ik heet Berit van Schagen, 24 jaar en op dit moment ben ik druk aan het leren over de ontwikkeling van het kind. Of in wat moeilijkere woorden: Ik ben bezig met de master Child and Family Science in Leiden. Wat ik daar precies mee wil, begrijp je beter als je ook de rest van mijn achtergrond kent.

Uitdaging
Tijdens mijn studie merkte ik al snel dat ik het leren van praktische vaardigheden erg miste. Na wat wikken en wegen heb ik uiteindelijk besloten de thuisstudie Pedagogisch Medewerker MBO 4 – Kinderopvang te gaan volgen náást mijn andere studie. Wat was dat een verademing zeg! Heerlijk bezig zijn tijdens mijn praktische uren op een BSO, waarbij er voor mij meer dan genoeg uitdaging te vinden was.

Ik vind namelijk dat er een misvatting bestaat over het werken in de praktijk als je universitair geschoold bent: ‘Huh, BSO als je universiteit doet, is dat niet te makkelijk voor je?’ Te makkelijk?! Ik heb nog in geen enkel boek gevonden hoe ik moet handelen op het moment dat er drie kinderen ruzie hebben, er een beker limonade omgaat, twee ouders op een overdracht staan te wachten en er ook nog een kindje vanaf de wc roept dat er een ongelukje is gebeurd. Ik ben ervan overtuigd dat er áltijd uitdaging te vinden is in het werken met kinderen.

Brug
Bij mijn master leer ik onder andere over de ontwikkeling van kinderen in verschillende opvoedsituaties. Ik vind het fascinerend hoe kinderen enerzijds al vanaf jongs af aan een sterke eigen persoonlijkheid hebben, anderzijds nog sterk worden beïnvloed door nieuwe ervaringen en hun omgeving.

Een schakeling maken tussen mijn ervaring in de praktijk en de wetenschappelijk literatuur die ik door heb gespit, dat zie ik mijzelf later wel doen. Of liever nog: een brug slaan tussen beide werkvelden. Helaas kende ik niemand met dezelfde combinatie van studies en ervaring om hier samen over te discussiëren. Totdat Joyce langskwam in Leiden, om in de collegezaal te vertellen over hoe zij deze brug met haar bedrijf bouwt.

Eindelijk
Na vijf minuten dacht ik al: Wauw, eindelijk iemand die precies doet wat ik graag wil! Die het vakgebied dat voor mij nog vaag in mijn hoofd zat, duidelijk onder woorden heeft gebracht. Met haar bedrijf traint zij professionals vanuit haar eigen ervaring en   wetenschappelijke kennis, dat wil ik dus ook. Gelijk na het college heb ik haar aangesproken en uiteindelijk is daar deze samenwerking uitgerold. Ik kijk er erg naar uit om te leren van Joyce, want: ,,Joyce begrijpt mij.’’

JB Expertise wenst Berit veel succes en heet haar welkom bij het team!

Leuk artikel? Deel het!

Wil je op de hoogte blijven?