“Persoonlijk vind ik Joyce zeer prettig om mee samen te werken, maar het gaat er niet om wat ik van haar vind. Belangrijker is dat de gastouders aan wie Joyce trainingen geeft enthousiast over haar zijn. En dat is zo. Trainingen die Joyce verzorgt, hetzij trainingen van NJi of zelf ontwikkelde trainingen worden door mijn gastouders druk bezocht. Gastouders vinden Joyce een zeer prettige trainer, die de inhoud van haar trainingen duidelijk kan overbrengen. Niet alleen is zij deskundig op haar vakgebied maar ook een zeer warm en fijn persoon om of training van te krijgen of mee samen te werken.”

Carlien Langelaan
Directeur gastouderbureau Kroostopvang


“Joyce heeft 6 trainingen Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld verzorgd voor alle consulenten en bemiddelingsmedewerkers van Viaviela.nl. De training werd met veel enthousiasme ontvangen en is beoordeeld met een 8.2! Zelf heb ik de samenwerking met Joyce ook als zeer prettig ervaren. Ze is doelgericht, professioneel en zeer enthousiast over haar vak. Zij weet deze zaken dan ook over te brengen in de training. Daarnaast heeft Joyce veel oog voor de groep en zorgt voor een veilige sfeer binnen dit heftige onderwerp.”

Yvette van der Sanden
Pedagogisch beleidsmedewerker ViaViela B.V.


“Met heel veel passie en enthousiasme heeft Joyce bij Teun Kinderopvang een studiedag verzorgd. De meldcode kindermishandeling is een serieus en heftig onderwerp. Ze heeft dit heel goed over kunnen brengen, het hele team was van begin tot eind betrokken en geboeid. De afgelopen dagen ook van het team allemaal lovende woorden over de studiedag gehad. Mede door de samenwerking met trainacteur Eefje Kuil was het allemaal heel realistisch. Het inhuren van JB Expertise is de investering in je team meer dan waard.”

Adrienne Duinkerke
Directeur Kinderopvang Natuurlijk Amersfoort


“Een leuke vlotte trainer, die met haar tijd mee gaat en dynamisch een training geeft. In deze training laat zij je o.a. ervaren hoe kinderen beleven en ontdek je waar je sterke en zwakke kanten liggen. De training is ook zeker zeer geschikt voor mensen die al langer in het vak zitten, kennis kan worden opgefrist en je visie kan door deze training bijgesteld worden. Alle vaardigheden die een pm-er zou moeten bezitten komen aan bod. Joyce laat je op een leuke manier tegen pedagogische vaardigheden aankijken en over je eigen handelen nadenken.”

Angela Pietersen
Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf, Kinderopvang Solidoe Uithoorn


“Joyce is een trainster die erg goed kan aansluiten bij een organisatie, de medewerkers en hen leert om aan te sluiten bij kinderen. De pedagogisch medewerkers zijn na een training van Joyce nog enthousiaster over hun vak en hebben meer inzicht gekregen in hun vaardigheden. Ik heb erg plezierig met Joyce samengewerkt. Zij is open, eerlijk, is flexibel en levert zeer goede kwaliteit.”

Dita van Dijk
Manager Bedrijfsvoering Kwaliteit & Pedagogiek, Dak Kindercentra


“Joyce heeft in 2016 en 2017 bij Kindergarden aan drie groepen medewerkers de training ‘Oog voor interactie’ gegeven, hiernaast heeft ze ook een voor Kindergarden op maat gemaakte training over interactievaardigheden verzorgd, specifiek voor baby’s, dreumesen, peuters en BSO. Joyce is een gedreven en betrokken trainer met verstand van zaken. Medewerkers ervaren haar als een prettige trainer, ze kan schakelen als de situatie daar om vraagt. Haar praktijkervaring in de kinderopvang zorgt ervoor dat ze deskundig is en goed kan aansluiten bij de pedagogisch medewerkers. We hebben bij Kindergarden de samenwerking met Joyce als erg prettig ervaren.”

Heleen de Haan
Kwaliteitsmanager Kindergarden


“Wij hebben met onze medewerkers de workshop kindermishandeling gevolgd. Het toch wel precaire onderwerp werd helder en duidelijk gepresenteerd. Er was meer dan voldoende ruimte voor vragen en verhalen. Het was een zeer interactieve en leerzame avond. Je merkt aan Joyce dat ze uit het werkveld komt, ze weet heel goed wat er leeft binnen de kinderopvang. Wij zullen zeker nog een keer van haar diensten gebruik gaan maken.”

Danielle en Peggy Koekenbier
Oprichters kinderopvangorganisatie De Koekenbieren, Halfweg


Joyce heb ik ontmoet op trainingen die zij gaf aan de franchisenemers van ViaViela. Omdat dit zeer goed is bevallen is, heb ik haar daarna samen met twee collega-franchisenemers uitgenodigd op onze Toppersdag. Joyce gaf daar een inspirerende workshop interactievaardigheden aan een groep top-gastouders. Vervolgens heb ik Joyce uitgenodigd voor een themabijeenkomst voor onze gastouders over de nieuwe Meldcode. Op deze goed bezochte avond wist Joyce dit beladen onderwerp op een heel integere wijze te behandelen, wat zeer positief is ontvangen door alle aanwezigen.”

Arja van der Pot
Franchisenemer gastouderbureau ViaViela Delft


“Joyce heeft bij ons een leerzame en boeiende workshop ‘Taalrijke interactie tussen gastouder en kind’ gegeven. Ze deed dit op een deskundige, enthousiaste en positieve manier. Ze maakte gemakkelijk contact met de deelnemers en wist op een prettige manier iedereen te motiveren.”

Marian Gouwenberg
Leidinggevende bemiddelingsmedewerkers Gastouderbureau Berend Botje


“Op een plezierige, positieve en inspirerende manier heeft Joyce voor TopNanny een nanny workshop gegeven. De workshop ‘Interactie vaardigheden tussen een TopNanny en een kind’ is enthousiast ontvangen door onze nannies. Joyce is helder in haar communicatie en ze vertaalt op een creatieve manier de theorie naar de praktijk. Joyce weet met praktijkvoorbeelden en haar energieke manier van trainen haar enthousiasme over te brengen op de deelnemers waardoor zij de workshop als zeer prettig ervaren. Daardoor wordt een nanny in de gelegenheid gesteld makkelijk nieuwe vaardigheden aan te leren of komen zij tot een dieper inzicht over hun eigen functioneren. Wij bevelen Joyce van harte aan en zullen haar zeker vaker inzetten binnen ons nanny bureau.”

Cindy Schuurink
Directeur TopNanny BV


“Joyce heeft bij ons een informatie avond verzorgd en ze heeft een training gegeven van het NJi die ze aanbiedt. Je kunt duidelijk merken dat Joyce heel veel kennis heeft en dat zij ervaring heeft met groepen. Tijdens de avond zorgde ze voor een fijne sfeer waar iedereen zijn vragen durfden te stellen en ervaringen wilden delen. De samenwerking met Joyce is zeer prettig; ze is altijd goed voorbereid, duidelijk in wat ze kan, denkt goed mee en ze denkt in mogelijkheden. Dit alles zorgt voor een goede sfeer en voor ontwikkelingen. En ontwikkelen is wat wij als gastouderopvangorganisatie willen. ”

Els Blom
Beleidsmedewerker Gastouderbureau Kroostopvang


“Joyce is een open, enthousiast persoon. Zij heeft een actieve betrokken houding en sluit aan bij ieders eigen capaciteiten.”

Nelleke DuikerStafmedewerker Pedagogiek & Kwailteit, Kinderopvang Solidoe Uithoorn

“Joyce is ervaren en dat is duidelijk terug te zien in de training. De tijd vloog altijd voorbij met Joyce!”

Jet Franker
Pedagogisch medewerker BSO, kinderopvangorganisatie KinderRijk Amstelveen


“Onlangs heb ik de cursus ‘laten spelen is een vak’ bij Joyce gevolgd. De  interactievaardigheden die in deze cursus aan bod komen, met als doel het (zelf) vertrouwen van het kind te vergroten, is een absolute ‘must’ voor de omgang met kinderen. Zowel voor de professional als ook voor de non professional. Goed van opzet, effectief, en doelgericht. Joyce is een bevlogen trainer, die haar expertise met liefde en enthousiasme weet over te brengen. Ik kan Joyce van harte aanbevelen!“

Margie
Pedagogisch medewerker, BSO kinderopvangorganisatie Amstelveen

Over de studiedag Complexe gespreksvoering met ouders voor 26 consulenten (houders van een gastouderbureau):

“Joyce heeft voor onze consulenten een training verzorgd over communiceren met ouders en gastouders. Na een heldere uiteenzetting over enkele theoretische aspecten kwamen de rollenspellen aan bod. Ondanks dat veel mensen dit lastig vinden wist Joyce, door de sfeer die was ontstaan, met gemak hier kandidaten voor te vinden. De consulenten waren heel enthousiast en hebben er zeker iets van opgestoken wat ze mee kunnen nemen in hun dagelijks functioneren. Het was een zeer verhelderende en leerzame training die wat ons betreft veel langer had mogen duren. We hebben daarom al een nieuwe vervolgtraining gepland.”

Over de workshop Omgaan met drukke kinderen voor gastouders:

“Joyce heeft voor onze gastouders een aantal keer de training ‘Omgaan met druk gedrag verzorgd’. De gastouders waren heel enthousiast over de training en hebben praktische tools gekregen die ze in de praktijk kunnen toepassen. Het was erg leerzaam. Wij gaan zeker meerdere workshops door Joyce laten verzorgen. Joyce komt haar afspraken altijd na, is een professional op haar vakgebied en doet iets met de feedback. Haar workshops voegen echt iets toe.”

Marike Wittebol
Eigenaar Gastouderland


Esther over de bijscholing over video-feedback “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”:

“Ik vond de opbouw van de cursus fijn. Stukje theorie gekoppeld aan de praktische uitvoering. Ruimte om te oefenen met de beelden. Als cursusleider vind ik je zeer inspirerend. Ik ben erg leergierig en haak snel af als het saai wordt of als het tempo te laag is. Dat was in jouw cursus niet het geval, integendeel. Ik vind het jammer dat er maar 2 ochtenden zijn gepland.  Ik ben vooral blij met de tips en trucs die je gegeven hebt. Daar hebben we echt wat aan.

Esther van der Leek
Leidinggevende peuterspeelzalen, Berend Botje


Over de lezing “Waarom zijn pedagogisch medewerkers belangrijk voor kinderen?” zegt Fred het volgende:

“Joyce van JB Expertise heeft aan het Landelijk Centrum Toezicht Kinderopvang (GGD-GHOR Nederland) een presentatie gegeven over beïnvloeding van gedrag van kinderen door volwassenen. Ze gaf daarbij onder andere een uiteenzetting over de verschillende fases die kunnen worden herkend in het professioneel handelen van een PM-er, aan de hand van een filmpje. Een focus lag op het herkennen dat gedrag (van kinderen) verschillend beleefd en geïnterpreteerd kan worden. Joyce is kundig en interessant verteller, geeft een boeiende en gedreven presentatie en speelt in op publiek.”

Fred van der Wal
Projectmedewerker kwaliteit Kinderopvang GGD GHOR


“Ik heb de samenwerking met JB Expertise als inspirerend ervaren. We hebben als team meer inzicht gekregen in communicatie met kinderen, maar ook met collega’s.  Ik vond het prachtig om te zien hoe mijn collega’s onder de begeleiding van Joyce zijn gegroeid, zichzelf hebben overwonnen met filmen en een presentatie hebben gemaakt en die hebben laten zien. Joyce brengt het boeiend, wil aan de slag met de groep en heeft oog voor iedereen. Ze heeft ook oog voor de groep als geheel, denkt mee en heeft humor. JB Expertise is een aanrader voor iedereen die persoonlijk en professioneel wil groeien!”

Danielle Knook
Teamcoördinator Kinderopvang De Berendijk


“Ik ben werkzaam bij vestiging Eva Dak en ons team heeft een training ‘Oog voor Interactie’ gehad van JB Expertise. Ik heb veel geleerd en mijn kennis is weer opgefrist. Als je lange tijd werkt, dan bestaat de kans dat je op de automatische piloot gaat werken. Het is fijn om af en toe een cursus te krijgen, zodat je weer wakker geschud wordt. Ik raad jullie aan om het zeker deze training te volgen en zeker bij Joyce , ze legt alles duidelijk uit, is heel begripvol en is een fijn persoon om training van te krijgen.”
Nancy Vrutaal
Pedagogisch medewerker BSO DAK Kindercentra


“Joyce kan zich goed inleven in de cursisten en hun dagelijkse praktijk. De basis van begrepen worden en aansluiten bij behoeftes maakte de training voor onze medewerkers inspirerend!”

Mirjam Companjen
Regiomanager IKC, Stichting Eigen&Wijzer


“Joyce traint dit jaar, net als vorig jaar, medewerkers in ‘complexe gespreksvoering met ouders’ Een training die zij op maat voor Kinderopvang Haarlem heeft ontwikkeld. De training wordt zeer goed ontvangen door de medewerkers en met gemiddeld een 9 beoordeeld. Joyce is een hele goede trainer, ze is deskundig, kan snel schakelen, goed insteken op verschillende niveaus van de deelnemers en is heel goed in staat om mensen te enthousiasmeren.”

Eva van Wissen van Veen
HRM manager, Kinderopvang Haarlem

“Joyce heeft bij Stichting Kinderopvang Vianen 4 avonden medewerkers van de BSO locaties getraind in het omgaan met ‘knap lastig’ gedrag van kinderen. Joyce heeft goed geluisterd naar de leervraag van de medewerkers en de training echt op maat ontwikkeld. De medewerkers hebben de training dan ook met een gemiddelde van 8,7 beoordeeld. Een aantal quotes: “De manier waarop Joyce ons er steeds weer bij betrok na een lange werkdag, met humor en respect. Ik heb genoten.”“Door de opdrachten maak je mee/voel je wat kinderen meemaken en voelen, het houdt je een spiegel voor waardoor je anders naar kinderen gaat kijken en reageren.”, ” Enthousiast, deskundig, afwisselend, interessant.”

Lidwien Boudens
Beleidsmedewerker Pedagogiek, Stichting Kinderopvang Vianen


“Joyce heeft voor de pedagogisch medewerkers van Casca Kinderopvang de training “waardevolle interactie met kinderen “ gegeven en voor de leidinggevenden een training VIB ( Video Interactie Begeleiding). Joyce is een enthousiaste en gedreven trainer met oog voor de deelnemers en hun leerproces. Zij weet een veilige en open sfeer te creëren waardoor de deelnemers zichzelf durven laten zien en vragen durven stellen. Bovendien kan Joyce goed aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Enkele reacties van deelnemers:
Goede afwisseling theorie en praktijk, duidelijk uitleg, prettige sfeer, gaat goed op deelnemer in, ruimte voor eigen inbreng, leerzaam, enthousiast, open houding.”

Monique Struyk
Staffunctionaris Beleid en Deskundigheidsbevordering, Casca Heemstede

“Twee groepen van in totaal 26 medewerkers van Kinderopvang Mirakel hebben bij Joyce de training taal- en interactievaardigheden gevolgd. De medewerkers vonden het een verrijking van kennis maar ook spannend om een training te volgen, zeker wanneer je eigen handelen onder de loep wordt genomen doormiddel van videobeelden. Echter na de eerste trainingsavond waren de medewerkers allemaal super enthousiast en gingen meteen aan de slag.
Dit kwam met name door hoe Joyce zichzelf en de training presenteerde. Zij is zelf als persoon enthousiast en kan de mensen op een fijne manier motiveren.”

Carina Post
Pedagogisch Beleidsmedewerker, Kinderopvang Mirakel

Meer recensies lezen?

van deelnemers van mijn trainingen, workshops en webinars?
Ga dan naar mijn Facebook pagina en kijk bij 'recensies' of bij 'aanbevelingen' op mijn LinkedIn profiel.

Joyce Blauwhoff.