Breng het beste naar boven in iedereen

Met het Process Communication Model®

PCM Kinderopvang

J.Blauwhoff, pedagogische trainingen en advies biedt scholing aan in het gebruik van de tool PCM (Process Communication Model®)

We willen allemaal op een positieve manier met elkaar omgaan. En we willen allemaal het beste uit onszelf en anderen halen. Het goede nieuws is: dat kan. PCM helpt je begrijpen wat je nodig hebt om op je best te zijn en blijven. Vanuit dat bewustzijn leer je hoe je voorkeuren van anderen herkent, je communicatiestijl daarop aanpast en zo écht contact maakt.

PCM onderscheidt zes persoonlijkheidstypen die we allemaal in ons hebben. Elk type heeft z’n eigen sterke kanten, voorkeuren en observeerbaar gedrag. En in elk van ons staat een andere combinatie van deze typen centraal.

Als pedagogisch professional wil je graag een goede band met elk van de kinderen die de BSO bezoeken. Je gaat elke dag voor een gezellige, goede dag waarin elk kind tot zijn / haar recht komt. Echter de praktijk is soms weerbarstiger dan jouw wens. Je hebt wel eens een dag dat het niet lukt om er voor alle kinderen te zijn. En je zal het ook herkennen dat er wel eens dagen zijn dat je geregeld naar de klok kijkt met de wens dat de werkdag erop zit.

PCM is een middel om voorkeuren van je kind en die van jezelf te herkennen, inzicht te krijgen in de manieren van communiceren, waarderen van ieders karaktersterkten; dit vormt de basis van elke dag het verschil maken in het werken met de kinderen.

Wat zijn de mogelijkheden?

  1. Workshop BSO team

Je wilt graag een goede relatie met iedereen. Je zit je in voor het team en voor jullie BSO. Daarin is iedereen uniek en doet iedereen zijn best om goede relaties te hebben en te onderhouden. Tegelijkertijd is de praktijk weerbarstiger. Het lukt niet om elke dag altijd iedereen te bereiken. In deze workshop leer je hoe je echt contact maakt én jezelf blijft. Op een interactieve manier gaan met elkaar in gesprek over hoe we elke dag het verschil kunnen maken in contact met de kinderen, hun ouders en onze collega’s. Een workshop duurt 2 uur.

  1. Training BSO team
  • Zie jezelf; wie ben ik, hoe kijk ik naar de wereld om me heen, wat heb ik nodig om gemotiveerd te zijn, wat zie je aan mij als mijn batterij leegloopt?
  • Zie het kind; wie is het kind, hoe sluit ik in mijn communicatie aan zodat we echt contact hebben, hoe nodig ik het kind uit om bij mij in de groep een opgeladen batterij te hebben en te houden?
  • Zie ons; hoe richten we onze BSO tijd zo in, dat we allemaal een goede tijd hebben. Hoe stuur ik alle kinderen zo aan dat iedereen zich kan voegen in het programma? Gebruik maken van elkaars verschillen, zo zet je jezelf en de ander in eigen kracht.

Een training duurt 3 dagdelen van 3 uur.

Live op locatie behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden! 

Meer info? Samenwerken?
Stuur een bericht via onderstaand formulier!

 

Aganneke Keus is een PCM trainer die exclusief is verbonden aan J. Blauwhoff, pedagogische trainingen en advies voor de kinderopvang.

Meer info? Samenwerken?

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Top of page