Seksuele opvoeding van kinderen

Wanneer is het beste moment om over seks te praten met (jonge) kinderen? En begint seksuele opvoeding al op babyleeftijd? Deze en andere vragen uit de praktijk legt pedagoog Joyce Blauwhoff voor aan pedagoog Annemiek Waage in een podcast over de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen.

Ieder kind verdient wel een antwoord op vragen, ook als jij als (professionele) opvoeder een vraag ongemakkelijk vindt. Annemiek: ‘Als een kind vraagt: “Hoe komt die baby in je buik?”, maak je door geen antwoord op deze vraag te geven de vraag alleen maar groter. Kinderen hebben geen ingewikkeld antwoord nodig, zoals wij als volwassenen vaak denken. Je hoeft niet alles te vertellen.’ Maar volgens Annemiek is het belangrijk dat kinderen wel antwoord op een vraag krijgen, maar wel passend bij hun leeftijd en ontwikkeling. Joyce vult aan: ‘Als je zegt: “Dat hoor je nog niet te weten”, dan breng je seksualiteit en intimiteit in de taboesfeer.’

Op dinsdagavond 8 september 2021 van 20.00-21.30 uur organiseren Annemiek en Joyce een live webinar over de seksuele opvoeding van kinderen. Bereid je voor op een interactief webinar vol met handige weetjes en tips!

Meld je aan via www.jblauwhoff.nl/webinar.

Wil je een kortingscode? Beluister dan aflevering #18 van Podje Opvoeden over de seksuele ontwikkeling.
Leuk om je online te ontmoeten!

Leuk artikel? Deel het!

Posted in

Wil je op de hoogte blijven?