Taal- en interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers en gastouders zijn er ieder moment, altijd en overal

taal-en-interactievaardigheden-subsidie- BKK- NJi-oog-voor-interactieTaal- en interactievaardigheden: aanvraagperiode subsidie BKK verlengd!

Taal- en interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers en gastouders in de kinderopvang zijn belangrijk voor de communicatie met kinderen, ouders en collega’s.

“Pedagogisch medewerker Annet zit met de kinderen aan tafel. Sophie (3 jaar) begint te vertellen dat ze gisteren met oma naar de dierentuin is geweest. Sophie vertelt honderduit over de dieren die ze heeft gezien. Annet zegt  “Dat moet vast gezellig zijn geweest! Welke dieren heb jij weleens gezien in de dierentuin Manuel? Vertel dat maar aan Sophie” zegt Annet. Manuel richt zijn aandacht naar Sophie en vertelt over de aapjes. “Die aapjes heb ik ook gezien!” roept Sophie enthousiast. Het gesprekje tussen Manuel en Sophie zet zich voort terwijl Annet de broodjes smeert.”

Pedagogisch medewerkers en gastouders organiseren activiteiten waar kinderen verschillende aspecten leren, zoals sociale aspecten als het omgaan met leeftijdsgenoten en het leren luisteren naar elkaar. Tijdens activiteiten wordt er gepraat, worden er nieuwe woorden aangereikt. Gesprekjes met kinderen en het aanmoedigen van gesprekjes tussen kinderen onderling versterkt de taalvaardigheid van kinderen. En uit onderzoek blijkt dat we daar niet vroeg genoeg mee kunnen beginnen!

Videofeedback
In de training over taal- en interactievaardigheden kijken pedagogisch medewerkers en gastouders in beeld naar hun eigen omgangsvaardigheden met kinderen. Het inzetten van video is een effectieve methode om zoveel mogelijk te leren. Een beeld zegt tenslotte meer dan 1000 woorden!

Aanvraagperiode subsidie verlengd
Het goede nieuws is dat de aanvraagperiode van de subsidieregeling van BKK voor de training taal- en interactievaardigheden ‘Oog voor interactie’ van het Nederlands Jeugdinstituut (Nji) is verlengd! Kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus kunnen t/m 30 april 2015 subsidie aanvragen voor deze energieke, waardevolle en inspirerende training over taal en interactie.

Meer informatie?
JB Expertise  is vanaf eind april 2015 licentiehouder voor deze training en traint pedagogisch medewerkers en gastouders die willen kijken naar hun eigen taal- en interactievaardigheden. Klik op onderstaande knop “JB” voor meer info over deze training. Zien we elkaar daar?

JB_mono-285x300

Klik op dit logo voor meer informatie over deze training

 

 

 

Leuk artikel? Deel het!

Wil je op de hoogte blijven?